Treballo des d’una vessant humanista utilitzant el model de la Programació Neurolingüística e Hipnosis Clínica en el meu mètode de treball, acostumo també a utilitzar tècniques Cognitiu-Conductuals segons la problemàtica i el cas.

Consulta BenSalut
La PNL s’ha convertit en un dels enfocs actuals amb més èxit i eficàcia per dissenyar e implementar canvis duradors. A diferencia d’altres mètodes convencionals, la PNL es centra en l’estat desitjat i obté resultats que poden ser immediats i profunds. Podem dir que és una teràpia més aviat curta, s’aconsegueixen resultats en poques sessions. Es parteix de la base de que la solució esta en el “pacient”, i no en el terapeuta. En el meu enfoc utilitzo molt el procés de Reimpronta que proporciona canvis duradors a nivell molt profund. Aquest procés consisteix en què un pugui localitzar esdeveniments o períodes de temps de la seva vida relacionats amb el seu símptoma actual i poder revisitar-los des d’una altra perspectiva per poder canviar perspectives, creences, integrar recursos, i tindre una nova visió de la vivència.
La família en què creixem té una gran influència en els nostres primers anys de vida. Adoptem la seva forma de funcionar, valors i creences dels nostres pares i dels que ens envolten. El nostre sentit inicial de la identitat (qui sóc jo) es desenvolupa a partir d’aquestes primeres experiències de vida. Si en algun moment, la persona experimenta un ambient hostil, es creen sistemes defensius que poden seguir repetint-se en l’etapa adulta d’una manera inconscient, encara que ja no tinguin sentit i resultin fins i tot limitants i disfuncionales.
Poso un exemple: Sóc petitona i veig un gat, tinc curiositat per tocar-ho així que m’apropo a poc a poc cap a ell, de cop sento un fort crit: “No!! Allunya’t! Et pot fer mal!!!”. És la meva mare histèrica que m’aparta ràpidament. El cervell aprèn ràpid, més endavant veig un gat i ja apareix la por. Potser només un cert reparo. La por de la nena serà encara major si torna a repetir-se la mateixa situació, o potser només perquè la mare li explica una i una altra vegada que quan era petita li va fer molt de mal un gat. Quan aquesta nena creixi pensarà que “els gats són perillosos”, encara que en realitat, cap gat li ha fet res a ella, però ha integrat en la seva forma de ser tota aquesta història de la mare i la seva mala relació amb els gats.
Esta clar que això nomes es un exemple, però il·lustra com moltes vegades, els nostres temors, pors o ansietats, són tan sols aprenentatges erronis de quan erem petis i de com podem heretar les maneres de ser, tant per bé, com per malament, d’altres generacions (pares, avis, besavis, etc.). No obstant, com deia Erickson: “Mai es tard per tindre una infància feliç“. Per canviar aquests aprenentatges el nostre cervell ha d’actualitzar aquesta informació, per això revisitem aquests moments crítics des d’una altra perspectiva per al millor desenvolupament d’un mateix. Al externalitzar aquests esdeveniments és molt més fàcil dissociar-se d’ells, reflexionar i revaluar les creences que un s’ha format a partir d’allí. S’obtenen nous coneixements i comprensions, arribant a crear connexions amb els recursos que van ser necessaris però no estaven disponibles per les pròpies circumstàncies. Un no està buscant una solució a un fet del passat, sinó més aviat una integració de les etapes de vida, actualitzar les nostres creences i el sentit d’identitat pel que fa al sistema de relacions que hem tingut amb persones significatives. El resultat d’aquest treball és poder reapropiar-se d’un mateix per deixar de tenir l’energia vital en mans de pensaments que s’han après sobre nosaltres i els demes.
Complemento el meu treball amb Hipnosis Clínica. La hipnosis és un estat de focalització sensorial en el qual la persona està concentrada en les seves vivències internes, conservant al mateix temps, el control i la consciència sobre si mateixa. És una tècnica de gran valor utilitzada per tractar problemes físics i psicològics, l’eficàcia dels quals ha estat comprovada per centenars d’estudis científics a tot el món. Ens ajuda a accedir al nostre inconscient, a treballar a nivell profund i realitza canvis més ràpidament. És altament eficaç en trastorns d’ansietat, control del dolor, per deixar de fumar i pèrdua de pes, HipnoParto, entre altres.
La hipnosis és una valuosa tècnica terapèutica que s’empra com a tractament o com a part d’ell. Estar en hipnosis significa entrar a un estat agradable de connexió i de concentració interna augmentades. Una vegada en aquest estat, la persona està connectada amb la seva ment inconscient, i centra l’atenció en les vivències internes, imatges, sensacions i emocions, al marge dels estímuls externs i dels límits de la ment racional. Durant la hipnosis, al contrari del que es sol pensar, la persona manté en tot moment ple control i és sempre conscient de si mateixa, més fins i tot que durant la vigília. Una vegada induït aquest estat es va treballant l’objectiu o problema que va portar a la persona a consulta, mitjançant l’ús de la tècnica més adequada per a cada cas i situació. La hipnosis és de gran valor per tractar problemes físics i psicològics, l’eficàcia dels quals ha estat provada per centenars d’estudis científics a tot el món. Ens ajuda a accedir al nostre inconscient, a treballar a nivell profund i a realitzar canvis més ràpidament. És altament eficaç en trastorns d’ansietat, fòbies, control del dolor, deixar de fumar, aprimar, HipnoPart, enfortiment d’hàbits, resolució de conflictes interns, entre uns altres.
Segons la problemàtica puc incorporar una metodologia Cognitiu-Conductual que compta amb gran suport científic.A part de tractar una dificultat concreta, també s’ensenyen estratègies, recursos i habilitats perquè es puguin seguir utilitzant després de la terapia. Per exemple, tècniques de relaxació, autohipnosi (solem entregar un CD amb enregistraments), estratègies cognitives per prendre’ns les coses de manera més “lleugera”, bons hàbits de son, etc. L’objectiu no és només estar bé en acabar el tractament, és que aquesta millora i hàbits es mantinguin com a estil de vida.
Com són les sessions?
Les sessions solen ser d’una hora i mitja de duracio amb una freqüència setmanal o quinzenal (en el cas de ser necessari). La primera sessió, en concret, és de dues hores de durada, ja que entre recollir informació i començar la teràpia s’allarga una mica més. Es sol treballar per ordre de prioritats començant pel que més afecta la vida de la persona. És la mateixa persona qui decideix si necessita més o menys sessions perquè qui millor que un mateix per avaluar com està i on vol arribar?
En els següents links explico amb més detall cadascun dels diferents mètodes de treball:
- Què entenem per Salut?
- Què és la Programació Neurolingüística?
- Què és la Hipnosis Clínica?
- Què és la Teràpia Cognitiu-Conductual?
Quins altres serveis ofereixo?
Terapia online. Les noves tecnologies estan aquí per fer-nos la vida més fàcil i també per ajudar-te a trobar el teu Benestar, Salut i Qualitat de vida estiguis on estiguis. Oferim teràpia per vídeo-conferencia amb preus més econòmics que la presencial.
Per més informació pots posar-te en contacte amb mi sense cap tipus de compromís.
Si segueixes amb ganes de saber més, et recomano llegir aquesta fantàstica Entrevista, que dona una nova visió de la medicina convencional, una medicina molt més propera amb el meu mètode terapèutic; “Los pensamientos curan más que los medicamentos“.